Wasa kredit

Wasa kredit – avbetalningar och lån

Wasa kredit är ett finansbolag som ingår i Länsförsäkringsgruppen och ägs till fullo av Länsförsäkringar Bank. Wasa kredit erbjuder flera olika tjänster inom kreditgivning, bland annat avbetalningsfinansiering till både privatpersoner och företag. De erbjuder också kortkrediter och lån. Wasa kredit är verksamma över hela Sverige och har kontor i flera städer, bland annat Stockholm och Göteborg.

Wasa kredit - avbetalningar och lån

Låna pengar med Wasa kredit

Wasa kredit erbjuder ett lån till privatpersoner som de kallar Direktlånet. Detta är ett lån utan säkerhet som gör det möjligt att låna en större summa pengar. Hur lång löptiden ska vara väljer man själv. När man ansöker om Direktlånet hos Wasa kredit måste man alltid gå igenom en kreditbedömning. Detta är praxis när det gäller alla typer av lån eftersom långivaren måste kunna se hur kreditvärdig den ansökande är. Flera faktorer påverkar resultatet av kreditbedömningen, bland annat huruvida man har några betalningsanmärkningar eller om man tidigare har haft problem med att återbetala lån. Räntan för lånet sätts först efter att man har gått igenom kreditbedömningen. Det är alltså inte möjligt att på förhand få reda på hur hög ränta man kommer att betala på lånet, utan detta beror på hur kreditvärdig man är. Även hur mycket man måste betala av på lånet varje månad bestäms efter att en ränta och löptid har bestämts.

När får man besked om man har blivit beviljad lånet?

Wasa kredit ger omedelbart besked om huruvida man har kvalificerat sig för ett lån eller inte. Om man har beviljats ett lån kommer man att få papper skickade till sin bostad. Efter att man skrivit under dessa skickar man tillbaka dem till Wasa kredit som då sätter in pengarna på det angivna bankkontot eller skickar en bankgiroavi. Det dröjer i normala fall ca 2-3 dagar innan man har pengarna på kontot, alternativt har fått en bankgiroavi hemskickad.

Lämna ett svar