Vivus

Vivus – en del av 4finance Group

Vivus är en kreditgivare som ägs av 4finance Group, ett av Europas ledande företag när det gäller snabblån. Moderbolaget har utfärdat mer än två miljoner lån runt om i Europa. Vivus affärsmodell liknar den som de flesta snabblåneföretag har, nämligen att göra det så enkelt som möjligt för kunderna att ta ett lån. Lånen som man kan ansöka om hos Vivus gäller alltid ganska små summor pengar. Lånen är av typen privatlån, alltså lån utan säkerhet.

Hur ansöker man om lån hos Vivus?

För att ansöka om ett lån går man in på Vivus hemsida. Där kan man välja hur mycket pengar man vill låna samt hur lång tid man vill ha på sig för att betala tillbaka lånet. För att låna pengar måste man först registrera sig på sajten, vilket tar några minuter. Efter att man registrerat sig måste man på något sätt identifiera sig. Detta gör man enklast genom e-legitimation, men man kan också välja att bli uppringd av Vivus. Därefter kommer låneansökan att behandlas, och i det fall man blivit beviljad ett lån kommer man inom kort att få pengarna utbetalda till sitt bankkonto. Exakt hur lång tid det tar att få pengarna beror på vilken bank man använder. Om man har Handelsbanken eller Nordea går det fortare än om man har någon annan bank.

Vivus - pengar för den moderna människan

När blir man nekad ett lån hos Vivus?

Om man blir nekad ett lån hos Vivus beror detta sannolikt på att man inte har klarat deras kreditbedömning. För att kunna låna pengar får man inte ha en betalningsanmärkning eller en allmänt dålig kredithistorik. Övriga villkor för att kvalificera sig för ett privatlån hos Vivus är att man ska ha fyllt minst 18 år samt att man är svensk medborgare. Man måste också kunna nås på ett svenskt telefonnummer och ha ett svenskt bankkonto.