Trustbuddy

Trustbuddy – en personlig långivare

Trustbuddy är en långivare som fungerar på ett lite annorlunda sätt. Konceptet går ut på att privatpersoner lånar ut pengar till andra privatpersoner. Detta innebär att man antingen kan låna pengar hos Trustbuddy eller välja att spara pengar och få ränta på detta. Trustbuddy är en unik företeelse och företaget bedriver för närvarande verksamhet i flera länder runt om i Europa.

Låna pengar hos Trustbuddy

För att låna pengar hos Trustbuddy besöker man hemsidan. Det första man gör är att registrera sig på deras sajt. Man använder e-legitimation eller BankID för att identifiera sig. När detta är klart kommer Trustbuddy att genomföra en kreditprövning för att se om det finns några betalningsanmärkningar som påverkar kreditvärdigheten. Om man har god kreditvärdighet kan man ta sitt första lån. För att se de exakta och aktuella villkoren för lånen som man kan ta hos Trustbuddy besöker man enklast deras hemsida. Om man har svårigheter med att betala tillbaka pengarna kan man alltid höra av sig till företagets kundtjänst.

Trustbuddy - en social bank på nätet

Hur gör man för att spara pengar?

Om man vill spara pengar hos Trustbuddy krävs det också att man först registrerar sig på sajten. På hemsidan kan man också se vilka räntesatser man kan förvänta sig när man investerar sina pengar. När man väl har skapat ett konto kan man hela tiden se hur ens investering utvecklar sig. Den som vill låna pengar har nu möjlighet att använda medlemmarnas sparade pengar till detta, och den som har ett sparkonto hos Trustbuddy kan sedan se hur besparingarna växer när någon betalar in ränta. Varje lån som utfärdas tar en liten del av varje medlems besparingar, vilket innebär att risken alltid sprids ut så mycket som möjligt. För att se hur mycket pengar man kan tjäna genom att placera sina besparingar hos Trustbuddy kan man besöka hemsidan. Där hittar man också en utförlig beskrivning av villkoren.