Swedbank

Vilka lån erbjuder Swedbank?

Swedbank erbjuder många olika lån

Swedbank är en av Nordens största banker och har sitt huvudkontor i Stockholm. Man bytte namn till Swedbank år 2006, och hette tidigare Föreningssparbanken. Swedbank erbjuder en mängd olika ekonomiska tjänster, bland annat flera olika typer av lån.

Vilka sorters lån erbjuder Swedbank sina kunder?

Ett av de populäraste lånen hos Swedbank är deras bolån. Ett bolån går ut på att man lånar pengar för att kunna köpa en bostad. De flesta långivare går med på att låna ut omkring 85 % av det som krävs för att köpa bostaden. Resten måste man betala kontant i handpenning, även om det också finns möjlighet att ta ett lån för att täcka denna kostnad. När man ansöker om ett bolån hos Swedbank så gör de först och främst en kreditbedömning för att se om den ansökande är tillräckligt kreditvärdig. I det fall man har en betalningsanmärkning eller en utestående skuld hos Kronofogden kan det vara mycket svårt att få ett bolån. Efter genomförd kreditbedömning utvärderar man hur mycket bostaden är värd. Detta för att de ska kunna godkänna huset eller lägenheten som säkerhet för lånet. Swedbank har som regel att samtliga bostadslån över 75 % ska amorteras och rekommenderar därför sina kunder att börja amortera ner till denna gräns så snart som möjligt.

Andra lån hos Swedbank

Bland bankens andra lån märks bland annat billån och båtlån. Dessa lån fungerar på ungefär samma sätt som bolånet, alltså att man lånar för att täcka en viss del av bilens eller båtens marknadsvärde och betalar resten kontant. När det gäller båtar och bilar brukar man ofta kunna låna runt 80 % av fordonets värde. Man kan också ta ett privatlån utan säkerhet hos Swedbank. Eftersom dessa lån inte kräver någon säkerhet är istället räntan något högre för att täcka upp för kreditrisken. För information om exakta och aktuella räntor kan man besöka Swedbanks hemsida.