Spring Finance

Spring Finance – låna pengar eller lös ditt lån

Hos Spring Finance kan man låna pengar eller samla sina nuvarande lån i ett privatlån. Spring Finance ägs av BlueStep Finance, ett företag under tillsyn av Finansinspektionen. Lånen som Spring Finance erbjuder är av typen blancolån, alltså lån utan säkerhet. Detta står i kontrast till exempelvis bolån där man lånar med bostaden som säkerhet. Lån utan säkerhet har alltid högre ränta än lån med säkerhet. Detta eftersom långivaren tar på sig en större kreditrisk när det gäller dessa lån.

Låna pengar eller lös dina lån hos Spring FInance

Hur ansöker man om lån hos Spring Finance?

Det enklaste sättet att ansöka om ett lån hos Spring Finance är att göra detta via deras hemsida. Där kan man fylla i ett formulär där man anger vilket belopp man är intresserad av att låna, samt hur lång tid man vill ha på sig för att betala tillbaka lånet. Hur lång återbetalningstid man väljer har påverkan på vilken ränta man får. Andra saker som påverkar räntan är bland annat storleken på lånet samt hur kreditvärdig man är. Spring Finance tillämpar så kallad individuell räntesättning, vilket innebär att man först gör en bedömning av den ansökandes betalningsförmåga och sedan sätter en lämplig ränta. Om man har slarvat med tidigare betalningar på lån kan man få en högre ränta än om man har en fläckfri kredithistorik. Man får direkt besked om huruvida man blivit beviljad lånet eller inte. Spring Finance kan också samla dina nuvarande lån till ett enda privatlån, vilket kan ge en förmånligare ränta.

Vilka nekas lån?

För att nekas ett lån hos Spring Finance så krävs det att man misslyckas med att uppfylla de grundläggande kraven. Dessa är att man har fyllt 18 år, har en fast månadslön, har varit folkbokförd i Sverige under det senaste året samt att man inte har ett skuldsaldo hos Kronofogden. Se företagets webbsajt för att få reda på avgifter och övriga villkor.