Snabblån

Vad är ett snabblån?

Hur ansöker man om ett snabblån?

Ett snabblån är en typ av lån som går ut på att man snabbt ska få tillgång till en mindre summa pengar. Den här sortens lån handlar ofta om summor på några tusen kronor och löptiden är normalt sett mycket kort. Eftersom man har så kort tid på sig att betala tillbaka pengarna är det inte helt ovanligt att kunderna får svårigheter med detta. Av denna anledning har snabblån, ibland också kallade SMS-lån, blivit kritiserade av många. För att ta ett snabblån räcker det oftast med att man har fyllt 18 år. Många kräver dock också att man har en taxerad inkomst som uppgår till en specifik summa och att man inte har några betalningsanmärkningar.

Hur ansöker man om snabblån?

För att ansöka om snabblån så går man helt enkelt in på långivarens hemsida och fyller i önskat lånebelopp. Man får då reda på hur hög räntan blir samt vad lånets löptid är. För att skaffa sig så bra villkor som möjligt är det alltid bra att jämföra flera långivare med varandra. Villkoren och räntorna kan skilja sig ganska mycket från varandra, liksom de olika avgifterna som ibland tas ut. En vanlig avgift i sammanhanget är en uppläggningsavgift, men vissa långivare tar också ut en hög SMS-avgift när man ansöker om lånet och andra tar också ut faktureringsavgifter.

Kan man ta ett snabblån om man har en betalningsanmärkning?

Den som vid något tillfälle har dragit på sig en betalningsanmärkning kan få mycket svårt att låna pengar. För att ta de flesta snabblån måste man ha en bra kredithistorik, men det finns också exempel på kreditgivare som lånar ut pengar till de med betalningsanmärkningar. I många fall blir då räntan mycket högre än för en kund utan anmärkning. Detta eftersom långivaren måste täcka upp för den högre kreditrisken.