Snabbfinans

Snabbfinans – kreditgivare på nätet

Snabbfinans är en kreditgivare som erbjuder mindre lån till de som uppfyller kraven för att få låna. Deras affärsidé går ut på att bevilja lån på kort tid och sedan sätta in pengarna på kontot omedelbart. Detta är ett sätt för kunderna att bli mer likvida i det fall man drabbas av en utgift som man inte räknat med. Snabbfinans beviljar endast lån på små belopp till sina kunder och man kräver heller inte att en säkerhet lämnas. Detta medför att räntorna är något högre än de är för många andra typer av lån, som till exempel bostadslån och billån.

Snabbfinans - en nätbaserad kreditgivare

Vad krävs för att låna hos Snabbfinans?

För att låna pengar av Snabbfinans så finns det flera krav som måste uppfyllas. Dels måste man ha fyllt 20 år för att kvalificera sig för ett lån och man måste också ha varit folkbokförd i Sverige under de senaste tre åren. Man kan heller inte ansöka om ett lån om man redan har ett pågående lån hos Snabbfinans. Vidare måste man helt sakna betalningsanmärkningar och man måste också ha en taxerad inkomst på minst 150 000 kronor. I samband med att man lånar pengar hos Snabbfinans tas också en vanlig kreditprövning. Detta är ett sätt att bedöma hur kreditvärdig den potentiella kunden är. Efter att en kreditprövning gjorts sätter man alltid ett kreditbetyg. Hur högt betyg man får, och hur kreditvärdig man alltså anses vara, beror på en mängd faktorer, bland annat om man tidigare haft skulder som man inte kunnat betala.

Hur ansöker man om ett lån hos Snabbfinans?

För att ansöka om ett privatlån hos Snabbfinans så besöker man med fördel deras webbsajt. Man väljer hur mycket pengar man vill låna och identifierar sig sedan med hjälp av e-legitimation. I de flesta fall har man tillgång till de lånade pengarna direkt. Om lånet inte beviljas får man snabbt reda på det.