Snabba lån

Snabba lån – ett bra alternativ?

Många låneinstitut och kreditgivare marknadsför sig själva genom att erbjuda snabba lån där kunden har pengarna på kontot direkt. Även om detta kan vara lockande så finns det också vissa risker med att ta den här typen av lån. Snabba lån är till exempel också ofta dyra lån med höga räntor och avgifter som tillkommer. Om man verkligen behöver pengar snabbt så måste man alltid vara noggrann med att se till att man är på det klara med vad lånet faktiskt kostar. Att låna pengar utan att vara säker på att man kommer kunna betala tillbaka inom löptiden kan innebära en stor risk.

För- och nackdelar med snabba lån

Fördelen med att ta snabba lån är såklart att man får tillgång till kontanter väldigt fort. Detta kan vara bra i det fall man behöver få in pengar för att kunna betala hyran en månad, eller om man drabbas av en oförutsedd utgift. Nackdelen med snabba lån är att man alltid betalar ett pris för att få in pengar så snabbt som möjligt. Räntorna är höga och det finns också ett flertal oseriösa aktörer på kreditmarknaden. Dessa är inte alltid tydliga med hur dyrt lånet blir, vilket leder till att många sätter sig själva i en svår situation rent ekonomiskt.

snabba lån - chans eller risk?

Vad krävs för att ansöka om snabba lån?

I många fall behöver man bara ha fyllt 18 år för att få låna pengar, även om det är vanligt att långivarna ställer vissa andra krav. Oftast måste man vara folkbokförd i Sverige och dessutom vara svensk medborgare. I de flesta fall behöver man också ha en fast inkomst och många kräver också att man är helt fri från betalningsanmärkningar. För att ansöka om ett lån räcker det ofta med att man går in på långivarens hemsida och fyller i ett formulär. Man får sedan besked direkt om man blivit beviljad lånet eller inte.