SMSkontanter

Smskontanter – små lån på internet

Smskontanter är ett företag som marknadsför sig själva som ett modernt alternativ till de konventionella låneinstituten. Deras affärsidé är att erbjuda kunderna små lån som man snabbt får tillgång till. Denna typ av lån kallas ofta för smslån eller internetlån. Det går dock endast att låna pengar genom deras hemsida och de tar inte emot ansökningar via telefon eller e-post.

Vem kan låna pengar hos Smskontanter?

smskontanter erbjuder smslån med kort löptid

För att få ta ett lån hos Smskontanter måste man ha fyllt 21 år och vara folkbokförd i Sverige. Vidare så måste man ha betalat tillbaka tidigare lån man tagit genom Smskontanter i tid, och dessutom vara allmänt kreditvärdig. Hur kreditvärdig man är avgörs genom en kreditbedömning där man får ett kreditbetyg. Om man har en dålig betalningshistorik och kanske har dragit på sig en betalningsanmärkning så kan man bli nekad ett lån. Huruvida man kvalificerat sig för ett lån hos Smskontanter eller inte får man reda på inom kort från det att man ansökt.

Hur mycket kan jag låna?

Smskontanter har ett system där man till en början inte får låna särskilt stora belopp. Efter att man lånat en mindre summa har man vid nästa tillfälle chansen att låna ett högre belopp, förutsatt att man betalade tillbaka det första lånet i tid. När man ansöker om den här typen av lån som ofta har en mycket kort löptid är det viktigt att man kontrollerar hur mycket lånet kostar. Detta indikeras dels genom den effektiva räntan och genom diverse avgifter som kan tillkomma. Den effektiva räntan kan när det gäller sms-lån ofta bli mycket hög, eftersom den slås ut på ett år. På hemsidan för Smskontanter kan man få utförlig information om hur hög den aktuella räntan är, vilka avgifter man måste betala i samband med lånet samt hur lång löptiden är.