Sms lån

Sms lån – små och dyra lån

Sms lån är en låneform som blivit väldigt vanlig under de senaste åren. Det som definierar ett sms lån är att det alltid handlar om en relativt liten summa pengar som måste betalas tillbaka inom en oftast mycket kort löptid. Namnet kommer av att man ofta ansöker om ett sms lån genom att skicka ett sms och sedan snabbt få ett besked om huruvida man beviljats lånet eller ej. Sms lån har fått utstå mycket kritik eftersom det är lätt att man tar den här typen av lån trots att man kanske inte kan betala tillbaka pengarna inom den utsatta tiden. För att minska den här risken bör man alltid se över sin ekonomiska situation och också utvärdera hur den kommer att se ut när löptiden går ut.

Viktigt att se över villkoren

Ett misstag som många gör när de ansöker om ett sms lån är att de inte kollar igenom villkoren för lånet. Många oseriösa aktörer använder sig av dolda avgifter som man kanske inte får reda på förrän man redan skrivit på ett kontrakt. Vidare kan det också hända att kunden missförstår räntan, något som lett till att samtliga långivare är skyldiga att redovisa den effektiva räntan för ett lån.

Hur ansöker man om ett sms lån?

I de flesta fall så ansöker man inte om ett sms lån genom att skicka ett sms, utan man går istället in på långivarens hemsida. Där får man oftast se vilka räntesatser som gäller för ett specifikt lån och kan också kontrollera om det tillkommer några övriga avgifter. För att kvalificera sig för ett lån måste man alltid ha fyllt 18 år, men i vissa fall måste man vara äldre än så. Man får heller inte ha några betalningsanmärkningar för att ta ett lån, även om vissa långivare gör undantag från denna regel.