Sms kredit

SMS Kredit – små lån sedan 2008

SMS Kredit är ett företag som erbjudit sina kunder små lån sedan 2008. Företaget är en av flera relativt nytillkomna aktörer på marknaden för lån och erbjuder det som i folkmun kommit att kallas för SMS-lån. Denna typ av lån går ut på att man får låna en mindre summa pengar under en kort tid. Ofta är räntorna höga eftersom det är lån utan säkerhet, alltså så kallade blancolån. Fördelen kan vara att man får möjlighet att täcka utgifter man kanske inte har råd med för tillfället. Samtidigt måste man komma ihåg att man ofta inte har mer än en månad på sig att betala tillbaka pengarna.

Vilken typ av lån erbjuder SMS Kredit?

SMS Kredit erbjuder SMS-lån och mikrolån till alla som har en god kreditvärdighet och som är tillräckligt gamla för att få ansöka om lån. Utöver dessa villkor måste man också vara svensk medborgare och folkbokförd i Sverige. Om man har ett skuldsaldo hos Kronofogden kan man inte bli beviljad ett lån. Om man kvalificerar sig för ett SMS-lån hos SMS Kredit får man reda på detta direkt. För att legitimera sig använder man e-legitimation.

När har man pengarna på kontot?

Detta beror på när man ansöker om lånet. Om man blir beviljad ett lån under deras öppettider så har man oftast pengarna på kontot inom 15 minuter. Om företaget har stängt för dagen måste man vänta till efterföljande morgon. Undantaget är om man har ett Nordea-konto. I så fall har man alltid pengarna inom en kvart. Om man vill läsa mer om vilka villkor som gäller, samt vilka räntesatserna är för närvarande så kan man besöka företagets hemsida. Där kan man också skapa sig en ungefärlig uppfattning om vad lånet kommer att kosta, samt se hur lång tid man har på sig att betala tillbaka pengarna.sms kredit har beviljat smslån sedan 2008