Seven day

Seven Day – specialister på privatlån

Seven day - specialister på privatlån

Seven Day är ett oberoende kreditmarknadsbolag med säte i Sverige. De erbjuder privatlån utan säkerhet och har som målsättning att ha marknadens lägsta räntor. För att kunna göra detta har man börjat med en så kallad prisgaranti, vilket innebär att de lovar att matcha alla erbjudanden från konkurrenterna. Om man alltså hittar ett förmånligare lån med lägre ränta hos en annan långivare så åtar sig Seven Day att matcha detta och erbjuda samma ränta. Man har också möjlighet att ta ett tilläggslån hos Seven Day. Detta betyder att man utökar sitt befintliga lån hos företaget med en viss summa.

Hur mycket kan man låna hos Seven Day?

Seven Day erbjuder ett brett spann när det gäller hur mycket man kan låna. På deras hemsida kan man räkna ut hur stor räntan blir om man lånar ett specifikt belopp, samt också få reda på när pengarna måste betalas tillbaka. Företaget är specialiserat på privatlån, alltså lån där man inte behöver lämna någon säkerhet. För att låna pengar registrerar man sig på deras hemsida varpå Seven Day gör en kreditbedömning.

Hur går en kreditbedömning till?

Vid en kreditbedömning utvärderar långivaren kundens kreditrisk och betalningsförmåga. Eftersom långivaren måste kunna säkerställa att en blivande kund har möjlighet att betala tillbaka pengarna inom den angivna tidsperioden så ser man bland annat till hur man har skött tidigare lån. I det fall man inte betalat tillbaka ett tidigare lån i tid så kan man ha fått en betalningsanmärkning, vilket innebär att man inte kan ta ett nytt lån. Hur man klarar en kreditbedömning påverkar också vilken ränta man får på lånet, eftersom denna sätts med tanke på vilken kreditrisk en viss kund innebär för företaget. För dig som vill ha utförligare information om vad som ingår i kreditbedömningen kan du läsa mer om detta på Seven Days hemsida.