SEB

SEB – en av Sveriges största banker

SEB är en av Sveriges och Nordens största banker och har sitt säte i Stockholm. Företaget är sprunget ur Stockholms Enskilda Bank som grundades redan 1856, men den nuvarande koncernen tog form 1972 då man gick samman med Skandinaviska banken. SEB erbjuder många olika ekonomiska tjänster i flera länder och har i dagsläget omkring fyra miljoner kunder. När det gäller lån finns det flera olika alternativ att välja mellan beroende på livssituation och hur mycket pengar man behöver låna.

Vilka lån erbjuder SEB?

SEB erbjuder både bolån och privatlån. När det gäller bolån så innebär detta att man lånar upp till 85 % av bostadens marknadspris, alltså ett så kallat bottenlån. Resten av summan betalas kontant i form av en handpenning, men det finns också möjlighet att låna pengar till detta genom ett handpenningslån. Deras privatlån kallas för Enkla lånet och innebär att man kan låna en stor eller liten summa pengar till i princip vad som helst. För att få ta ett privatlån hos SEB måste man dock ha en god kredithistorik, sakna betalningsanmärkningar och ha en fast inkomst. Vidare måste man också ha hunnit fylla 18 år för att kunna ansöka om ett lån. Det Enkla lånet kan användas för att till exempel köpa något dyrt som en bil eller en båt. I dessa fall används oftast produkten man vill köpa som säkerhet för lånet.

SEB - en av Skandinaviens största banker

Lån för pensionärer

SEB erbjuder också pensionärer möjlighet att låna pengar på bostaden. Dessa lån är utformade för den som är minst 60 år och som bor i en bostad som är i princip skuldfri. Att låna pengar med bostaden som säkerhet kan innebär att man får ta del av mer fördelaktiga villkor och att man betalar en lägre ränta. För att få reda på mer om de lån som SEB erbjuder samt vilka de aktuella räntesatserna är kan man besöka deras hemsida.