Risicum

Risicum – sms-lån och internetlån

Risicum - smslån och internetlån

Risicum AB började med utlåningsverksamhet år 2008 och är ett svenskt aktiebolag i privat ägo. Företaget är dock en del av det större amerikanska bolaget DFC Global Corp. som är listat på NASDAQ-börsen. Över 5 000 personer är anställda av koncernen som bedriver verksamhet i både Europa och Nordamerika. Risicum erbjuder framförallt små lån, även kallade sms lån eller mikrolån. Dessa lån gör det möjligt att låna mindre summor, oftast på några tusen kronor, med korta löptider.

Varför bli kund hos Risicum?

Den typ av lån som Risicum erbjuder sina kunder kan vara praktiska i det fall man drabbas av oväntade utgifter eller vill köpa något på kredit. Eftersom man lånar utan säkerhet är räntorna ofta högre än för många andra typer av lån. Den korta löptiden gör också att den effektiva räntan blir väldigt hög, även om den faktiska kostnaden för lånet inte nödvändigtvis är särskilt stor. Att ta sms-lån är aldrig helt riskfritt, eftersom man måste kunna betala tillbaka pengarna inom en kort tidsperiod. Det gäller därför att man har en klar och tydlig bild av sin ekonomiska situation och inte lånar pengar om man inte är säker på att man kan återbetala hela summan inom den angivna tiden.

Låna med mobilen

Sms lån har fått sitt namn av att det är möjligt att ta dessa lån genom att enbart använda sin mobil. Detta är en tjänst som Risicum erbjuder sina återkommande kunder, eftersom den här lånetypen ställer lite högre krav på att man kan identifiera sig. Det är också möjligt att låna pengar genom att gå in på Risicums hemsida. Där kan man också se vilka de aktuella räntorna är och vilka avgifter som tillkommer. När man lånar pengar hos Risicum har man ofta pengarna på kontot samma dag, förutsatt att man lånar under deras öppettider. Identifikation sker vanligtvis genom BankID eller e-legitimation.