Räntor för bolån

Att jämföra räntor för bolån

jämför räntor för bolån och spara pengar

Att köpa en ny bostad innebär alltid en betydande investering som de flesta måste låna till för att ha råd med. När man tar ett bostadslån kan man oftast låna 85 % av bostadens marknadspris medan resten måste betalas kontant i form av en handpenning. När man tar ett bolån är det dock viktigt att man noga jämför de olika alternativen som finns på kreditmarknaden. Räntor för bolån kan skilja sig åt en hel del och genom att välja det bästa alternativet kan man spara ganska mycket på lång sikt.

Jämför räntor för bolån på nätet

På nätet finns det flera verktyg för att på ett enkelt sätt kunna jämföra räntor för bolån. Dels finns det tjänster som sammanställer bankernas olika bolån, men man kan också göra detta själv. När man jämför räntor för bolån bör man komma ihåg att kolla upp hur räntan kan skilja så åt beroende på lånets löptid. Det är också viktigt att komma ihåg att det finns flera faktorer som påverkar vilken ränta man får på sitt bolån. Genom att komma till förhandlingsbordet väl påläst kan man skaffa sig ett bättre utgångsläge för att få ett så förmånligt avtal som möjligt.

Olika räntor för bolån

Att jämföra räntor för bolån innan man ansöker är alltså viktigt för att känna till så mycket som möjligt om marknaden innan man väljer långivare. Det är också viktigt att känna till att bolåneräntorna skiljer sig åt beroende på hur mycket av köppriset du behöver låna till. Man bör alltid få en lägre ränta om man bara lånar till hälften av priset för bostaden, medan räntan oftast blir högre om man behöver utnyttja hela det tillgängliga lånet på 85 % av marknadspriset. Om man har råd att lägga ut en större kontantinsats kan räntan för bostadslånet sjunka markant. Var beredd på att förhandla fram en så bra ränta som möjligt, och jämför alltid räntor för bolån innan du ansöker så du kan få ett förmånligt bolåneavtal.