Pengos

Pengos – långivare på nätet sedan 2007

Pengos är en långivare som har bedrivit verksamhet i Sverige sedan 2007. Företagets affärsidé är att erbjuda sina kunder små lån med en relativt kort återbetalningstid. För många som någon gång har fått en betalningsanmärkning kan det vara mycket svårt att ta ett lån. Pengos ser dock snarare till den nuvarande betalningsförmågan hos den som vill låna pengar, vilket innebär att en betalningsanmärkning inte nödvändigtvis betyder att man blir nekad ett lån. Detta skiljer Pengos från många andra kreditgivare som har som krav att den som ansöker är fri från betalningsanmärkningar. Pengos ägs av Adacta Investment Group med huvudkontor i Göteborg.

Hur prövas låneansökan?

När man ansöker om lån hos Pengos så prövas alltid kreditvärdigheten individuellt. Detta innebär att även räntan för lånet varierar beroende på kreditvärdighet, samt storleken på lånet och den önskade löptiden. Ett nödvändigt krav för att få låna hos Pengos är dock att man har fyllt 18 år vid tidpunkten för ansökan.

Pengos - ansök om lån trots betalningsanmärkning

Hur lånar man pengar hos Pengos?

För att ansöka om ett lån hos Pengos besöker man deras webbplats där man fyller i ett formulär. Man kan också ansöka om ett låna via SMS eller genom att använda deras mobilapp. Man får snart besked om huruvida man är kvalificerad för ett lån eller inte. Man identifierar sig alltid genom e-legitimation och får i det fall lånet har beviljats pengarna utbetalda inom kort. Även om man har en betalningsanmärkning har man möjlighet att bli beviljad lånet, men man måste då kunna visa att man har tillräckligt goda finanser för att återbetala hela beloppet. Ett krav är i de allra flesta fall att man har en fast inkomst som uppgår till ett visst belopp. Man får heller inte ha några aktuella lån hos Pengos. För att se vilka avgifter som tillkommer när man lånar pengar kan man besöka företagets webbsajt.