Nanokredit

Nanokredit – små privatlån sedan 2008

Nanokredit är ett företag som utfärdar mindre privatlån till privatpersoner. Dessa lån kallas också för mikrolån eller snabblån eftersom det handlar om små summor pengar som inte kräver några långa ansökningstider. Det som skiljer Nanokredit från många andra långivare som specialiserat sig på mikrolån är att man själv får välja mellan olika löptider för lånet.

Hur går låneprocessen till hos Nanokredit?

För att låna pengar hos Nanokredit via telefon gör man på följande sätt: Man ringer till företaget och meddelar att man är intresserad av att ansöka om ett lån. Man får då tala med en handläggare som går igenom de olika typerna av lån som man kan ansöka om. Handläggaren registrerar också kundens personuppgifter för att säkerställa den sökandes identitet. Vid detta tillfälle kan man passa på att fråga om hur villkoren för lånet ser ut. I det fall man blir beviljad lånet ringer handläggaren tillbaka inom kort. Nanokredit har då tagit en kreditupplysning av den sökande för att se om denne har några betalningsanmärkningar eller liknande. I det fall man har en bra kredithistorik och får lånet beviljat har man i de flesta fall pengarna på kontot samma dag. Om man ansöker om lånet under eftermiddagen kan man dock behöva vänta till efterföljande bankdag.

Nanokredit - mikrolån via telefon eller internet

Ansök om lån via internet

Man kan också ansöka om ett lån hos Nanokredit genom att besöka deras hemsida. Där fyller man i ett formulär och blir sedan uppringd av en handläggare efter att ansökan har behandlats. När det gäller villkoren för de olika lånen går det att läsa om dessa på deras hemsida. Där kan man bland annat ta reda på hur höga räntorna blir och vilka löptider man kan välja mellan. Alla som ansöker om lån hos Nanokredit måste ha varit folkbokförda i Sverige sedan minst två år och måste också ha fyllt 20 år. Man måste också ha en deklarerad inkomst på minst 50 000 kronor per år.