Money pal

Money pal – långivare sedan 2010

Money pal är ett svenskt företag som tillhandahåller mindre lån som man ansöker om på nätet. Affärsidén bakom Money pal är att erbjuda så många som möjligt chansen att låna en liten summa pengar på kort tid. Löptiderna för lånen som Money pal erbjuder är längre än hos konkurrerande långivare. Hur länge man får på sig att betala tillbaka lånet avgörs främst av hur mycket man vill låna.

Vilka krav ställs på låntagaren?

Den som vill ta ett lån hos Money pal måste uppfylla några grundläggande krav. Man får inte ha några betalningsanmärkningar hos Kronofogden för att låna pengar och man måste också klara av en allmän kreditprövning. Vidare måste man ha fyllt 18 år, ha en inkomst på minst 115 000 kronor per år samt vara folkbokförd i Sverige. När en kreditprövning genomförts får man inom kort ett besked om huruvida man kvalificerat sig för lånet eller inte. I det fall man blir nekad ett lån hos Money pal så beror detta antagligen på att man inte är tillräckligt kreditvärdig. Själva ansökningen om lån kostar inte något, så man riskerar inget genom att pröva.

Money pal - små lån sedan 2010

Villkor hos Money pal

Villkoren för ett lån hos Money pal går att läsa i sin helhet på deras hemsida. Lånen som Money pal erbjuder är av typen annuitetslån, vilket betyder att man betalar av på lånet varje månad. Man har alltid möjlighet att ta en så kallad betalningsfri månad, vilket innebär att man förlänger löptiden med en månad. Detta kan vara praktiskt ifall man av någon anledning har svårt att betala in pengar en specifik månad. För att få reda på vilka de aktuella räntorna och avgifterna för lånet är måste man besöka hemsidan. Där kan man också se vilka olika löptider som gäller för olika lånebelopp. Man kan också kontakta företagets kundtjänst om man vill få ytterligare information om lånen, löptiderna eller räntorna.