Meddelandelån

Meddelandelån – sms-lån och andra smålån

Meddelandelån är en långivare som specialiserat sig på små lån, alltså lån som ofta kallas sms-lån, internetlån eller mobillån. Företaget grundades 2006 i Uppsala och är en av marknadens äldsta långivare när det gäller mindre lån. Moderbolaget är C Finance Oy som har sitt huvudkontor i Helsingfors. Affärsidén är att erbjuda alla människor möjligheten att ta ett mindre lån på några tusen kronor. Räntorna ser likadana ut för alla som ansöker om ett lån. Man gör alltså inte en individuell bedömning av en kunds kreditvärdighet och sätter villkoren beroende på detta.

Vilka lån erbjuder Meddelandelån?

De olika typer av mikrolån som dök upp på marknaden för några år sedan går under flera olika namn – sms-lån, internetlån med mera. Även om det förut var vanligt att långivare erbjöd sina kunder möjligheten att låna genom att skicka ett sms så är detta något som är mindre vanligt idag. Anledningen till detta är att det är svårt att identifiera låntagaren. När man talar om sms-lån idag så talar man istället om ett internetlån, eftersom man ansöker om lånet på kreditgivarens hemsida. Meddelandelån erbjuder egentligen bara en typ av lån, även om namnen på dessa lån alltså kan variera något. De lån som du kan ta hos Meddelandelån har alla gemensamt att det handlar om små summor pengar, upp till några tusen kronor, som måste betalas tillbaka inom en relativt kort tid.

Internetlån hos Meddelandelån

Hur mycket kostar lånen?

Meddelandelån redovisar på sin hemsida de exakta kostnaderna för deras lån. Förutom att du kan se hur stor den effektiva räntan, alltså årsräntan, blir så kan du också se hur mycket ditt lån kommer att kosta i kronor. Detta är ett bra sätt att förtydliga hur mycket pengar det faktiskt handlar om, eftersom löptiderna oftast är mycket kortare än ett år. Detta gör att den effektiva räntan kan kännas missvisande.