Marginalen Bank

Låna och spara pengar hos Marginalen BankMarginalen Bank – sparkonton och lån

Marginalen Bank grundades i början av 90-talet, men företagets rötter går tillbaka ända till 1979. Från början hette företaget bara Marginalen men bytte namn i samband med att man förvärvade Citibanks svenska konsumentbank år 2010. Marginalen Bank har över 200 000 kunder och över 350 anställda bara i Sverige. Företaget erbjuder flera olika typer av ekonomiska tjänster, bland annat spar- och lönekonto. De bedriver också utlåningsverksamhet. Affärsidén är att erbjuda sina kunder okomplicerade produkter och tjänster, samt att tillhandahålla en bra ränta i förhållande till konkurrenterna.

Låna pengar hos Marginalen Bank

Marginalen Bank erbjuder sina kunder flera olika sätt att låna pengar på och flera olika typer av lån. Dels så kan man ta ett vanligt privatlån utan säkerhet, vilket alltså innebär att man inte behöver låna på sin bostad eller bil. Det finns också möjlighet att ta ett så kallat omstartslån. Detta lån är utformat för den som någon gång har dragit på sig en betalningsanmärkning och kanske har svårt att låna pengar hos andra kreditgivare.

Hur tar man ett omstartslån?

För att kunna ta ett omstartslån hos Marginalen Bank så måste man kunna lämna en säkerhet i form av till exempel en bostad. Om man inte äger en bostad så kan man istället använda en borgensman, alltså någon som garanterar att pengarna betalas tillbaka. I det fall låntagaren inte kan betala tillbaka beloppet inom löptiden, så kommer istället borgensmannen att krävas på hela beloppet. För att kunna ansöka om omstartslånet så måste man ha fyllt 25 år och vara folkbokförd i Sverige. Man måste också ha en fast årsinkomst som uppgår till en specifik summa.

För att läsa mer om vilka villkor som gäller för lånen hos Marginalen Bank så finns det utförlig information på deras hemsida. Det är också där man ansöker om lån eller registrerar ett spar- eller lönekonto.