Lendo

Lendo – Sveriges största lånförmedlare

Lendo är Sveriges ledande förmedlare av lån och ingår i den stora Schibstedkoncernen som är en av Skandinaviens stora mediekoncerner. Företaget har sitt säte i Stockholm och har bedrivit verksamhet sedan 2007. Lendos affärsidé går ut på att jämföra lånen som olika aktörer på marknaden erbjuder. Eftersom både räntor och villkor kan variera kraftigt beroende på vilken långivare man väljer kan det vara värdefullt att få en sammanställning över de olika alternativen. Lendo tar också med din nuvarande ekonomiska situation i beräkningen eftersom även detta kan vara avgörande för vilken långivare som ger bäst villkor till just dig.

Med Lendo tas endast en kreditupplysning

När man ansöker om ett lån tar kreditgivaren alltid en kreditupplysning av den ansökande. Om man vill jämföra de olika aktörernas erbjudanden kan det därför krävas att man går igenom flera olika kreditbedömningar. Med Lendo behöver man bara gå igenom en enda kreditbedömning och kan sedan välja vilken långivare som passar bäst.

Lendo är Sveriges största låneförmedlare

Vilken typ av lån förmedlar Lendo?

Lendo förmedlar så kallade privatlån, det vill säga lån som man tar utan säkerhet. Många enskilda kreditgivare har sin egen benämning på ett privatlån, men det som de alla har gemensamt är just att man inte lämnar något som säkerhet. Detta kan jämföras med ett bostadslån där man lånar pengar med bostaden som säkerhet. För att ansöka om ett lån via Lendo går man in på deras hemsida, alternativt kontaktar företaget via telefon. Om man ansöker via nätet så fyller man i vilket belopp man önskar låna och hur lång tid man vill få på sig att betala tillbaka pengarna. Man fyller också i huruvida man ansöker om lånet på egen hand eller om man har en medsökande. Man får sedan reda på vilken långivare som ger bäst villkor för just detta lån samt vilka avgifter som tillkommer.