Låna pengar direkt

Att låna pengar direkt på nätet

Det blir allt vanligare att folk lånar små summor pengar via sin dator eller sin mobiltelefon. Många långivare erbjuder möjligheten att låna pengar direkt utan krav på säkerhet. I vissa fall handlar det om så kallade SMS-lån eller mikrolån. Den här typen av lån har fått en hel del kritik för att räntorna är alldeles för höga och löptiden för kort. Det gäller därför att man är uppmärksam på hur mycket lånet kostar och vilka de exakta villkoren är. Genom att välja en aktör med gott rykte minskar man risken att bli lurad eller att skriva under ett kontrakt där villkoren inte tydligt framgår. Om man känner sig osäker på hur mycket man måste betala för lånet bör man alltid höra av sig till långivaren för ett klargörande kring detta.

Låna pengar direkt utan säkerhet

Att låna pengar direkt är såklart lockande eftersom man får pengarna på kontot snabbt. Man behöver inte heller lämna någon säkerhet, vilket gör att de flesta har möjlighet att ta ett lån. Ett lån utan säkerhet kallas också för privatlån eller blancolån. De långivare som erbjuder sina kunder att låna pengar direkt kan i vissa fall dölja en del av de avgifter som tillkommer, och därigenom få lånet att se ut att vara mer fördelaktigt än vad det faktiskt är. Välj därför en långivare som är öppen med hur mycket lånet kostar och som erbjuder en löptid på lånet som du känner är rimlig.

låna pengar direkt via din mobiltelefon

När får man pengarna på kontot?

Detta beror på hos vem man tar lånet. Många låneinstitut erbjuder sina kunder att låna pengar direkt via mobilen och få pengarna på kontot inom loppet av några timmar. Andra aktörer kräver att man först skriver på ett fysiskt kontrakt som man skickar tillbaka till långivaren innan de betalar ut några pengar.