Lån utan inkomst

Hur tar man ett lån utan inkomst?

Att ta ett lån utan inkomst är inte alltid det lättaste. Låneinstituten, bankerna och andra aktörer på marknaden vill så klart oftast kunna försäkra sig om att den som blir beviljad ett lån också ska kunna återbetala hela beloppet inom den utsatta löptiden för lånet. Det har dock blivit något lättare att låna pengar även om man saknar en fast inkomst. Idag är det vanligt med projektanställningar, att man frilansar eller att man har en tillfällig anställning, vilket innebär att långivarna i många fall går med på att låna ut pengar till en person som saknar en långsiktig och fast inkomst. Hur går man då tillväga för att ta ett lån utan att man har en stabil inkomst?

Lån utan inkomst – så funkar det

Den som vill ta ett lån utan inkomst har en fördel av att visa att man till exempel året innan hade en inkomst som uppgick till en viss summa. Om man hade en fast inkomst men just nu inte råkar ha en fast anställning så har man ofta goda möjligheter att bli beviljad ett lån. Man får dock vara beredd på att inte kunna låna några större summor pengar såvida man inte kan visa att man kommer att få en fast anställning snart. Om man har papper på att man kommer börja ett nytt jobb inom några månader så ökar chanserna markant för att man ska få låna pengar.

Hur tar man ett lån utan att ha en inkomst?

SMS-lån och internetlån

Så kallade SMS-lån har blivit ett sätt för många att finansiera sina utgifter på kort sikt. Även om dessa lån i vissa fall kan hjälpa en att klara sig ur en ekonomisk knipa, så kan de också förstöra ens ekonomi. Vill man ta ett SMS-lån eller internetlån bör man välja en seriös aktör som är tydlig med exakt hur mycket lånet kommer att kosta.