Lån till arbetslös

Lån till arbetslös – är det möjligt?

För att en långivare som en bank eller ett låneinstitut ska bevilja ett lån så finns det en rad kriterier som den ansökande måste uppfylla. När det gäller lån utan säkerhet ställs det ofta ännu högre krav på likviditet, eller att man har en god kredithistorik. Detta eftersom man inte lämnar något i säkerhet för att få låna pengar, som till exempel en bostad eller en bil. Många kreditgivare vill såklart inte låna ut pengar till en person som de inte tror kommer kunna betala tillbaka lånet, vilket innebär att de oftast inte beviljar lån till en arbetslös person. Det finns dock undantag gällande denna regel vilket innebär att en del låneinstitut faktiskt beviljar ett lån till arbetslös.

Lån till arbetslös – hur gör man?

En del långivare riktar sig till personer som har svårt att ansöka om lån hos de flesta andra låneinstitut. Dessa långivare tenderar att se till ens framtida möjligheter att betala tillbaka lånet snarare än att utgå från kredithistoriken. Är man arbetslös kan det dock vara mycket svårt att bevisa att man kommer ha möjlighet att betala tillbaka pengarna. Om det är så att man vet att man snart kommer att bli anställd kan situationen se annorlunda ut, eftersom långivaren då kan få en slags garanti för att låntagaren snart kommer att få en fast inkomst. Om man inte kan visa upp något bevis på att man snart kommer att få anställning hos ett företag är ofta det enda alternativet att man får ta ett så kallat SMS-lån.

SMS-lån till arbetslös

Den som ansöker om ett SMS-lån måste alltid vara noga med att kolla upp exakt hur mycket lånet kostar. Risken finns annars att man inte kan betala tillbaka pengarna, vilket kan leda till att man försätter sig själv i skuld eller får en betalningsanmärkning.