Kreditidag

Kreditidag – mikrolån via internet

Kreditidag är en av många aktörer på kreditmarknaden som tillhandahåller så kallade mikrolån – alltså små lån som man ansöker om via internet. De lån som Kreditidag erbjuder sina kunder har alltid en mycket kort löptid. Detta innebär att man måste betala tillbaka de lånade pengarna inom en kort period. Anledningen till att löptiden för dessa lån är så kort är för att det handlar om små belopp som används för att täcka en plötslig utgift.

Kreditidag - låna via sms eller internet

Vad krävs för att ta ett lån hos Kreditidag?

För att låna pengar hos Kreditidag behöver man egentligen bara uppfylla två grundläggande krav: man måste ha fyllt 20 år och man måste vara folkbokförd i Sverige. Utöver detta så gäller det också att man kan visa att man är kreditvärdig. I det fall man inte klarar av den kreditprövning som Kreditidag alltid genomför kommer man att meddelas om detta direkt när man ansöker. Faktorer som kan vara avgörande för huruvida man klarar kreditprövningen eller ej är till exempel om man har ett skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten eller om man har några betalningsanmärkningar. Man bör helst också ha en årsinkomst på minst 80 000 kronor per år för att låna hos Kreditidag, eftersom detta visar att man kommer kunna betala tillbaka beloppet inom den utsatta tiden.

Ansök om lån via SMS

För att ansöka om ett lån hos Kreditidag kan man skicka ett SMS varpå man får en kod skickad som svar. Denna kod matar man sedan in på deras hemsida och därefter fyller man i hur mycket man vill låna. Man kan också välja hur lång tid man vill ha på sig för att återbetala lånet. Efter att dessa parametrar har valts kommer man att få reda på hur hög räntan blir. För att se vilka de aktuella räntorna och avgifterna är kan man besöka hemsidan. Där kan man också läsa mer om de villkor som gäller när man lånar pengar hos Kreditidag.