Jämför bolån innan du ansöker

 

Jämför bolån och spara pengar

Innan man ansöker om ett bolån är det en bra idé att jämföra de olika långivarnas erbjudanden och sätta sig in de olika alternativ som finns. Räntesatser kan skilja sig ganska mycket från varandra, liksom avgifterna man betalar som en engångssumma för att bli beviljad lånet. Jämför bolån innan du ansöker och du har möjlighet att spara en hel del pengar på lång sikt. Räntan för ditt bolån avgörs till stor del av hur kreditvärdig du är. I princip innebär kreditvärdighet hur stor risken är att du inte kommer klara av att betala tillbaka lånet inom den avtalade tiden. Din kreditvärdighet baseras dels på din kredithistorik, alltså om du har betalat tillbaka eventuella tidigare lån i tid eller om du har fått en betalningsanmärkning. Den baseras också på hur stor din inkomst är samt vilken typ av anställning du har.

Jämför bolån enkelt på nätet

Det enklaste sättet att jämföra bolån på är via internet. På de olika långivarnas hemsidor finns det oftast utförlig information om vilken typ av lån de erbjuder, hur hög räntan är samt om det tillkommer några andra avgifter. Det finns ett flertal tjänster på nätet som jämför bolån åt dig, men du kan också kolla upp de olika tillgängliga alternativen på egen hand.

Jämför bolån och handpenningslån

Förutom att man kan låna pengar för att täcka större delen av sitt bostadsinköp, kan man också låna pengar till handpenningen. Att betala en handpenning på 15 % är numera närmast obligatoriskt, och eftersom denna summa kan bli ganska hög om man köper en centralt belägen bostadsrätt eller en villa, så kan man få hjälp att betala denna genom ett lån. Oftast är detta lån ett korttidslån utan säkerhet, vilket gör att räntesatserna kan skilja sig väldigt mycket från den räntesats man får på sitt bolån.

Lämna ett svar