Ikano

Ikano bank – banklån och billån

Ikano är en bank som från början var en del av IKEA. Sedan 1988 står de dock på egna ben men ägs fortfarande av familjen Kamprad. Ikanogruppen är en företagsgrupp som förutom bank- och finansverksamhet också bedriver handel och fastighetsverksamhet. Ikano erbjuder flera olika typer av lån till privatpersoner, och det finns möjlighet att låna både små och stora summor.

Hur ansöker man om ett lån genom Ikano?

För att ansöka om ett lån hos Ikano är det enklast att besöka deras hemsida. Där fyller man i ett formulär där man svarar på hur mycket man vill låna och vilken löptid man vill att lånet ska ha. Man anger också om man har en medsökande till lånet, något som rekommenderas men som inte är ett krav. I det fall man vill ansöka om ett större lån på över 150 000 kronor så krävs det dock att man har en medsökande. För att få ta ett lån hos Ikano så finns det en del grundläggande krav som man måste uppfylla. Precis som hos alla låneinstitut så måste man exempelvis ha fyllt 18 år för att kunna ansöka. Det är också viktigt att man inte har några betalningsanmärkningar, samt att man har en fast årsinkomst. Man måste också ta del av Ikanos lånevillkor och bekräfta att man läst dessa. Mer exakt information om hur mycket man måste tjäna per år går att hämta på hemsidan när man ansöker om lånet. Du får alltid besked om huruvida du blivit beviljad lånet eller inte inom en kort tid.

Ikano - banklån och billån

Billån hos Ikano

Du har också möjlighet att ta ett så kallat billån hos Ikano. Man kan också flytta över sitt gamla lån till Ikano samt samla sina övriga lån till ett enda. Detta kan göra att man får en mer fördelaktig ränta, och det gör också att man kan få en bättre översikt över sin ekonomiska situation.