ICA Banken

Ta ett blancolån genom ICA banken

Blancolån genom ICA Banken

ICA banken startade sin verksamhet år 2001 och är en del av den stora ICA-gruppen. Anledningen till att ICA, som ju är mest känt för sina livsmedelsbutiker, startade bankverksamhet var för att göra det enklare för sina kunder att handla och föra över pengar till sitt ICA-kort. Genom att inte bara använda ICA för att handla livsmedel, utan också som sin bank, så ökar dessutom lojaliteten mot företaget.

Vilka tjänster erbjuder ICA banken?

ICA banken erbjuder ett flertal tjänster till sina kunder. Förutom att man har möjlighet att öppna ett traditionellt bank- eller sparkonto genom banken så kan man också göra investeringar i fonder. Kunderna har också möjlighet att ta lån genom ICA banken, bland annat bolån och så kallade blancolån. När det gäller blancolån, även kallade privatlån eller lån utan säkerhet, så erbjuder banken sina kunder att låna allt ifrån små summor för att täcka en oväntad eller plötslig utgift, till större summor för att finansiera olika projekt.

Vilka krav ställs på låntagaren?

Den som vill låna pengar genom ICA banken måste för det första fyllt 18 år och inte ha några betalningsanmärkningar. Man måste dessutom ha en fast inkomst så att banken kan försäkra sig om att man kommer kunna betala tillbaka lånet inom utsatt tid. Låneprocessen går till så att man ansöker om ett lån via deras hemsida och sedan får ett besked om man blivit beviljad lånet eller inte. I det fall ansökan har godkänts skickar banken ett skuldebrev via posten. Efter att detta signerats av mottagaren och skickats tillbaka till banken får man pengarna insatta på sitt bankkonto inom några dagar. Lånen man tar genom ICA banken är alltid tydliga när det gäller villkor och löptider. I det fall man kan låna pengar till en lägre ränta hos en annan kreditgivare så erbjuder ICA banken en matchande ränta.