Folkia

Folkia – små lån sedan 2006

Folkia har sedan 2006 erbjudit lån till personer som inte alltid kunnat få sina behov uppfyllda av traditionella låneinstitut som till exempel banker. Konceptet går ut på att du som kund hos Folkia snabbt ska kunna låna små summor pengar utan massa krånglig administration. Denna typ av lån har i folkmun kommit att benämnas SMS-lån, internetlån eller mikrolån. Detta på grund av att det handlar om mindre lån som ofta genomförs genom att man skickar ett SMS till långivaren.

Hur lånar man pengar hos Folkia?

För den som är intresserad av att ta ett lån hos Folkia finns det några grundkrav som måste uppfyllas. Först och främst måste du uppfylla de krav som ställs på samtliga låntagare. Dessa inkluderar att du har en fast inkomst, har fyllt 18 år samt är folkbokförd i Sverige. Du lånar pengar genom att besöka deras hemsida, där du kan se exakt hur mycket pengar du kan låna, vilken löptiden för lånet är, samt hur hög räntan kommer att bli. Det är viktigt att man vet att man kommer kunna betala tillbaka pengarna inom den utsatta tiden, eftersom man annars riskerar att få en betalningsanmärkning. Detta kan göra det svårt att kunna ta ytterligare lån i framtiden eftersom ens kreditvärdighet försämras avsevärt. Av denna anledning gör Folkia alltid en individuell bedömning av kreditvärdigheten.

Låna pengar snabbt med Folkia

När har man pengarna på kontot?

Detta beror i viss mån på vilken bank du har. För att få ett exakt besked om detta kan man höra av sig till Folkias kundtjänst. När du blir godkänd för ett lån hos Folkia så har du dock i de flesta fall pengarna på ditt konto inom ett par timmar, om du lånar pengar på en vardag. I övriga fall har du oftast pengarna på kontot nästföljande bankdag. Se hemsidan för exakta villkor och gällande räntor.