Expresskredit

Låna pengar hos Expresskredit

Expresskredit är en långivare som beviljar små lån till privatpersoner. För att ansöka om ett lån hos Expresskredit besöker man deras hemsida och använder formuläret kallat “snabblån”. Det är också möjligt att ta ett lån hos Expresskredit genom att ringa deras kundtjänst eller skicka ett sms. Den typ av lån som erbjuds är av typen sms-lån, ibland också kallade snabblån eller mikrolån. Löptiderna för dessa lån är normalt sett mycket korta.

Vem får låna pengar hos Expresskredit?

När man ansöker om lån hos Expresskredit tar långivaren alltid en kreditupplysning. Det första steget i kreditupplysningen är att se till din betalningsförmåga genom åren och kontrollera att du inte har några betalningsanmärkningar. Efter att den ansökande klarat detta steg av prövningen så måste den nuvarande betalningsförmågan säkerställas. Denna kalkyl görs på samma sätt som när man ansöker om ett lån hos en vanlig bank och går ut på att kolla så att den som ansöker verkligen har råd att ta ett lån. Om man inte blir beviljad ett lån hos Expresskredit kan detta bero på flera orsaker. De grundläggande kraven för att få låna pengar är att man ska ha fyllt 18 år och vara svensk medborgare. Man måste också ha en taxerad inkomst på minst 100 000 kronor under det senaste deklarationsåret för att kvalificera sig för ett lån. Om man uppfyller dessa krav men ändå inte fått ett lån beviljat beror detta antagligen på att man inte klarat kreditprövningen.

Expresskredit - låna pengar via sms eller internet

Vad krävs för att vara kreditvärdig?

Förutom att man måste ha en fast inkomst måste man också ha en generellt god ekonomi. Detta innebär bland annat att ens inkomster måste vara större än ens utgifter och att man inte har några aktuella skulder hos till exempel Kronofogden. Man kan vidare inte ha mer än ett lån samtidigt hos Expresskredit, utan måste betala tillbaka det första lånet innan man kan låna mer pengar.