Bluestep

Bluestep – en specialistlångivare

Bluestep är Sveriges största specialistlångivare och har funnits sedan 2005. De skiljer sig från många andra långivare genom att de accepterar fler låntagare än de flesta andra låneinstitut. Till exempel kan personer med betalningsanmärkningar i många fall kvalificera sig för ett lån hos Bluestep. Företaget har sitt huvudkontor i Stockholm, samt en filial i Oslo.

bluestep

Fördelarna med Bluestep

Det som utmärker Bluestep är alltså deras ambition att låta fler personer låna pengar. Om man försöker ta ett lån hos en bank så får man i många fall avslag på sin ansökan om lån om man inte har en fast och stabil inkomst eller om man någon gång fått en betalningsanmärkning. Bluestep vill erbjuda en möjlighet för dessa människor att låna pengar. I de flesta fall lämnar du din bostad som säkerhet och har chans att låna upp till fem miljoner kronor. Hur mycket du kan låna beror bland annat på din bostads marknadsvärde, samt hur hög din inkomst är.

Vilka kan låna pengar hos Bluestep?

Bluestep välkomnar ansökningar om lån från alla, även om de flesta av deras kunder är personer som inte lyckats få ett lån hos ett traditionellt låneinstitut. Även om de är mer flexibla än de flesta långivare så innebär detta dock inte att alla blir beviljade ett lån. Ett krav är till exempel att du har någon form av inkomst, även om kraven på hur denna inkomst ser ut inte är lika hårt satta som hos bankerna. Du har också möjlighet att ta ett lån hos Bluestep även om du har skulder eller har en betalningsanmärkning. Du behöver dock kunna visa att du kommer ha en framtida möjlighet att betala av ditt lån. På Bluesteps hemsida får du reda på allt du behöver veta för att kunna ansöka om ett lån och kan där också läsa om de olika räntorna som gäller för olika sorters lån.