Credigo

Credigo – smslån på nätet

Credigo är en kredittjänst som tillhandahålls av Northmill AB, ett företag som är registrerat hos Finansinspektionen. Credigo var en av de långivare som var tidigt ute när det gäller så kallade smslån, alltså små lån med korta löptider som man kan ansöka om via sin mobiltelefon. Idag är det dock vanligare att man ansöker om smslån genom att besöka långivarens hemsida snarare än att man bara skickar ett sms. Lånen som Credigo erbjuder är små och löptiderna oftast väldigt korta. Hur lång tid man har på sig att betala tillbaka lånet beror på lånets storlek.

Hur lånar man pengar hos Credigo?

För att ta ett smslån hos Credigo besöker man deras webbplats. Där fyller man i en ansökan och inväntar sedan ett svar. I normala fall tar det en bankdag för ansökan att behandlas. I det fall man blir beviljad ett lån har man oftast pengarna på kontot samma dag som ansökan skickades in. Om man föredrar att prata med någon personligen har man också möjlighet att ansöka om ett lån via telefon. Att ansöka om ett lån hos Credigo är alltid helt gratis.

Credigo låna små belopp på internet

Vad avgör om man blir beviljad ett lån?

Det som avgör om du är kvalificerad för att låna pengar hos Credigo är framförallt din kreditvärdighet. En långivare tar alltid en kreditupplysning av den ansökande för att se om denne har några betalningsanmärkningar. I det fall det finns en betalningsanmärkning kan man inte bli beviljad ett lån. Utöver detta krav måste man också ha fyllt 18 år för att få låna pengar och man måste också vara folkbokförd i Sverige. Om man vill låna ett större belopp hos Credigo måste man också kunna visa att man har en fast årsinkomst som uppgår till en viss summa. Hur stor ens inkomst måste vara beror på hur mycket pengar man vill låna. Aktuella villkor och räntor går att hitta på långivarens webbplats.