Hur fungerar båtlån?

Hur tar man ett båtlån?

Det har blivit så pass vanligt att folk drömmer om att köpa en egen båt att banker och andra låneinstitut tagit fram en särskild form av lån för detta ändamål. Man kallar helt enkelt det lån som man tar för att kunna köpa en båt för ett båtlån. Hur mycket pengar man kan låna för att köpa en båt beror i hög utsträckning på den enskilda långivaren. I normala fall brukar man kunna täcka mellan 70 och 80 % av båtens pris genom ett båtlån, medan resten av pengarna måste betalas i form av en kontantinsats. I vissa fall är det dock möjligt att ta ett båtlån som täcker hela inköpspriset, även om dessa lån ofta kommer med en högre ränta.

Hur tar man ett båtlån?

Precis som med alla andra typer av lån är det första man bör göra om man är intresserad av att ta ett båtlån att vända sig till ett låneinstitut eller en bank. De olika lånen kan variera ganska mycket när det gäller lånebelopp, löptid, räntor och olika typer av avgifter, så det kan vara en bra idé att göra grundliga efterforskningar innan man bestämmer sig för en specifik kreditgivare.

Kan alla ta ett båtlån?

För att du ska vara kvalificerad för ett båtlån, eller i princip vilken annan typ av lån som helst, så gäller det först och främst att du är kreditvärdig. Detta innebär i grunden att långivaren behöver kunna säkerställa att du kan betala tillbaka de lånade pengarna inom avtalsperioden. I det fall du har en betalningsanmärkning eller dras med skulder så kan det vara mycket svårt att få ett lån beviljat. I dessa fall kan du behöva höra av dig till en specialistlångivare som beviljar lån till dem som oftast har problem med att få låna pengar på grund av en dålig kredithistorik.

Lämna ett svar