Advisa

Advisa – jämför lån

Advisa är ett företag som är specialiserat på att jämföra olika lån som banker och andra låneinstitut erbjuder. Eftersom räntorna på lånen kan variera mycket kraftigt kan man spara en hel del pengar genom att jämföra dessa innan man ansöker. Det är helt kostnadsfritt att jämföra lån hos Advisa och företaget har tiotusentals kunder i Sverige. När man ansöker om ett lån genom Advisa får man alltid tala med en personlig rådgivare som redogör för hur lånet kommer att påverka ens privatekonomi. Efter att man tagit ett lån kan man också höra av sig till sin rådgivare och få svar på eventuella frågor om avbetalningar med mera.

Advisa jämför privatlån för att ge dig bra villkor

Hur ansöker man om lån genom Advisa?

Om man är intresserad av att ta ett lån så är det första man gör att registrera sig på hemsidan. Man kan också kontakta Advisa på telefon. Man går sedan igenom ansökan tillsammans med någon av företagets personliga rådgivare som ger svar på eventuella frågor man har om lånet. Efter denna process kommer de olika bankerna som är anslutna till Advisa att påbörja en budgivning. Inom 24 timmar får man svar på vilken av bankerna som erbjuder de mest fördelaktiga villkoren för just dig. När man har valt långivare får man ett lånekontrakt hemskickat. Vilken ränta man får på sitt lån avgörs bland annat av ens kreditvärdighet.

Hur går kreditbedömningen till?

När man ansöker om ett lån genom Advisa så tas det alltid en kreditupplysning av den ansökande. Eftersom man inte hör av sig på egen hand till de olika bankerna så tas bara en kreditupplysning, vilket innebär att ens kreditvärdighet inte påverkas negativt. För att klara kreditprövningen får man inte har några betalningsanmärkningar och heller inte ha ett aktuellt skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten. Man förbinder sig inte till något genom att ansöka om ett lån genom Advisa. Man behöver heller inte ta några beslut över telefon utan kan i lugn och ro gå igenom låneansökan hemma.