4spar

4spar – välj bland flera sparformer

4spar är ett företag som är en del av 4finance Group, ett av Europas största snabblåneföretag. 4finance Group bedriver verksamhet i både Europa och Nordamerika och har i dagsläget ca två miljoner aktiva kunder. 4spar erbjuder ett flertal olika sparformer som alla kan passa beroende på vilken typ av konto man föredrar. Det finns i dagsläget sex olika sparkonton med olika bindningstider varav den längsta är 3 år. För att börja spara hos 4spar registrerar man sig på deras hemsida. Efter registrering får man ett e-mail med vidare instruktioner. Det är viktigt att påpeka att 4spar inte omfattas av den statliga insättningsgarantin. Detta innebär att man kan förlora sina insatta pengar om företaget kommer på obestånd.

4spar erbjuder flera olika sparkonton

Hur kan man spara hos 4spar?

Det finns som sagt sex olika sparkonton att välja bland. Deras inlåningskonto är ett sparkonto utan bindningstid som har rörlig ränta. Det är möjligt att sätta in en mindre summa pengar på detta konto. För den som vill spara under längre tid finns det också fem räntekonton. Dessa har en bindningstid på mellan tre månader och upp till tre år. Räntan för dessa räntekonton är fast och man har inte möjlighet att göra några uttag under bindningstiden. Det är dock alltid möjligt att avsluta kontot innan bindningstiden har löpt ut. Man kan enbart registrera ett konto hos 4spar, och har alltså inte möjlighet att sprida ut investeringar över olika räntekonton.

Hur gör man för att ta ut pengarna?

För att ta ut pengar hos 4spar kontaktar man deras kundtjänst på telefon. Observera att det inte går att göra några uttag om man har satt in pengar på något av deras räntekonton. För att få tillgång till dessa pengar måste man avsluta kontot hos 4spar. När det gäller deras inlåningskonto finns det dock möjlighet att göra ett obegränsat antal uttag. För att se aktuella räntor kan man besöka hemsidan.